torsdag 8 oktober 2009

Rapport från AIK - Caperiotäby

Var igår och kollade "superderbyt" som någon valt att kalla det. AIK mot Caperiotäby. Hade förväntat mig mer glöd, mer fulspel, mer irritation, mer trashtalk. Det lossnade aldrig riktigt. Ska väl vara AIK's Alexander Egebrandt's toksatsning på mittplan i slutet på andra som "dög" i "smälla-på-termer" i så fall. Det var en riktig kyss han delade ut, gick sedan utan protest till botbänken. Han hade bestämt sig. Svanemar är en ful fisk han också, från hans mun kunde skönjas visst trashtalk. Gillar inte honom. Dock, bra underhållning.

Missade första fem minuterna men såg Danne Bron's kasse från mitten-mitten på offensiv planhalva, dragskott, smack, mål. Utan jubel sträcker sig Danne, tittar runt med högt huvud, lite kaxigt, lite stolt, mycket stjärna. Jag gillar Danne. Han är den störst lysande stjärnan efter "du-vet-vem". Det är Danne som ska axla den nya rollen som innebandyns galjonsfigur, trots sina 31 år. Han är både bra, har åsikter i allt och brinner för sporten. Syns mycket i media dessutom. Dock behöver man inte vara superbra för att vara fixstjärna. Det kan räcka med att du är en stark profil. Kolla Bojan Djordjic. Ingen superduktig fotbollspelare men har kontroversiella uttalanden/åsikter och brinner för fotbollen. Nä, jag tycker "Danne for president".

Läste någonstans att AIK var överlägsna. Det håller jag verkligen inte med om. Caperiotäby har många riktigt farliga bollar på mål, några i ramen och gör ett solklart självmål. Oflyt kallas det. AIK hade inte alls lika många chanser men satte de man fick. Nä, en överlägsen seger var det inte.

Kanske föll Caperiotäby på Jäderlunds coaching? I början på andra så spelar han Rickie och Danne ihop, Jämtdal låg topp i en 2-2-1 uppställning. Smack, två-tre mål i baken. I början på tredje gör han samma sak. Smack, två mål i baken. Rickie var ej bra idag. Får dock göra tröstmålet 8-5 i slutskedet av matchen. Bäst på plan tycker jag Danne var, ur många aspekter. Nämnas bör Viinamäki som spelar med en stor entusiasm och inspiration. Denna gänglige 90:a är säkert ett framtidslöfte med U19 meriter i bagaget. Men jäklar vilken udda stil han har på banan.

Gillade inramningen, arrangemanget, speakern. Det var proffsigt och bra. Där har man lyckats tycker jag. En kul grej jag noterade från läktaren var att Micke Gunnarzon stod och var förbannad på domaren vid Gillek's utvisning 11.14 i andra. Med båda händerna kupade som en megafon skrek han på domaren om hur dålig han var. Christian Hellström stod bredvid och sneglade på honom med trötta ögon och ett leende på läpparna. Sedan brast de ut i ett gemensamt garv. Sköna lirare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar