tisdag 22 september 2009

Pinsamt Balrog, bra AIK + lite annat

Jag var och kollade Balrog vs AIK. Det blev precis den utskåpning jag på förhand hade siat om. 4-15. Jag skriver det igen, 4-15 blev det, slutresultatet alltså. Och vi pratar SSL. 08/09’s Semifinalister mot Svenska mästarna.

AIK spelade bra och höll inte igen. Gick på tre linor hela matchen. Släppte in Wilmer Viinamäki de sista 10 minuterna. Han gjorde en kasse. Förstalinan med F. Djurling, K. Nilsson och E. Antener gör 15 poäng, 5 poäng var. Smått imponerande.

Balrog spelade juniorinnebandy med totalt c:a 3-5 st fina kombinationer, max! Det syns att det saknas folk. Balrog har tappat Palokangas, Lydecker och framför allt Micke Karlsson. Säkert fler än så, men men... Hur ska det gå denna säsong? Försvaret var oerhört passivt många gånger, framför allt i slottet där AIK fick en, två, tre chanser – sedan mål. Där AIK fick stå och prickskjuta in kassarna... Det syntes som sagt att det saknas folk. Nu har man fyllt på truppen med kvalitativa Huddingejuniorer men tyvärr utan rutin på denna nivå. Det går inte. Balrog kommer få kämpa i bottenstriden.

Hammarby innebandy

Hammarby innebandy är nog den värsta pajasföreningen jag någonsin hört talas om. Åshöjdens BK släng dig i väggen. Ni vet historien angående denna säsongsupptakt. Tänk att deras hemsida inte ens funkar. Pinsamt. Det snackades in i det sista om en Web-TV sändning, vart tog den vägen? Ha ha ha, dubbelpinsamt. En sak som stör mig är att IBM sitter likt en liten flåsande knähund då det ska basuneras ut ett Bajenbudskap. Undrar vad dessa ”journalister” har för färg på tungan? Brun? Och Kentas tunga? Svart? Brun?

Hammarbypremiären är inställd >>
”Knappt 48 timmar före Hammarbys seriepremiär i Eriksdalshallen mot Farsta är det klart att det inte blir någon match. - Det måste vara någon som inte vill att jag ska syssla med det här, säger Kenta Sjögren till Innebandymagazinet.se. Seriepremiären är inställd efter problem med hemmaarenan”

Hammarbymatchen blir av trots allt >>
”Hammarby har löst den dubbelbokning som var skälet till att de tidigare skulle ställas in.”

15 spelare saknades när Bajen premiärvann >>
”Övergångstrassel gjorde att Hammarby fick spela utan 15 av sina spelare.”

Varför ska vi välja att nu och i framtiden tro på Hammarby? Varför ska vi i framtiden välja att tro på IBM? Här går man tillsammans ut och ljuger hela innebandysverige i ansiktet genom att försöka lägga ridå över sitt egna slarv/misstag angående licensierade spelare.

Supertruppen var inte klar, de var tvungna att göra något. De skyller på dubbelbokning och gör en ansökan om matchflytt – avslag. De måste bekänna färg och får kalla in spelare som tidigare representerat föreningen. De vinner. Jag fattar inte de som sympatiserar med denna förening, är det fans som är helt kravlösa? Accepterar de denna misshandel av deras gamla anrika klubbmärke? Avgå Kenta!!!

H2ÖS premiären

Åkersberga - Täby, 8-8
Ett likaresultat mellan två bottenlag. Ackers första pinne på ett år!

Huddinge - Sundbyberg, 6-2
Hyfsat väntat men lite stor marginal tycker jag. Sumpan är bra. Mattias Kahn öppnade målskyttet, vem hade trott annat?

Storvreta Ungdom - Nynäshamn, 10-6
Nynäshamn torskar med 4 bollar, släpper in mycket mål, och dom som sagt att de har ett mycket starkt försvar?! Förklaring, någon?

Hammarby - Farsta, 4-1
Ja detta måste ha varit en Bajenbragd. Farsta är bra. Jag är oerhört förvånad över att Bajen vann med det manskap jag ryktesvägen hört att de spelade med, men vilja slår klass. Ryck upp er Farsta! Och just det ja, Tommy Schibort spelade för Farsta. Hade inte han gått till Onyx?

Duvbo - Södertälje, 6-4
En liten skräll i mina ögon. Södertälje har värvat bra och jag trodde mer om dem, men som sagt, vilja slår klass.

Bollstanäs - Gottsunda, 5-4 SD
Att Bollstanäs tvingas till SD var det nog inte många som tippade, allra minst dem själva. Kan hända att Gottsunda känner sig nöjda med en pinne här.

3 kommentarer:

  1. Ingen orsak. Man ska hylla dem som hyllas bör.

    SvaraRadera
  2. Måste säga att det är komiskt hur mycket energi du lägger ner på det bajen gör.

    Faktum är att de lyckas totalt spela ut farsta trots att de satte ihop laget samma dag, vem tror du fixade det?

    Bajen har dessutom vunnit alla matcher hittills och är mer uppmärksammat i media än något div 2 lag tidigare i historien.

    Fine, de har en sjukt dålig hemsida och lyckas inte med allt. Alla gör misstag, skillnaden är att bajen blir bevakade varje steg de tar. Misstagen går inte att dölja som för ett vanligt div 2 lag. För det är skillnaden, bajen är inte ett vanligt div 2 lag, de är något unikt.

    Det är förmodligen därför du också sitter där framför datorn och irriteras över vad de sysslar med, för vilket annat div 2 lag skulle skapa så mycket rubriker? Och du, vet lika väl som jag att det till stor del beror på Kenta Sjögren. Avundsjuka kanske, vem skulle inte vilja ha Kenta på sin sida?

    SvaraRadera
  3. Peter >> Jag respekterar din åsikt, så klart. Vi har alla vår syn på saken och den ska vi få ha.

    Jag tycker dock att Bajen så här långt skapat mer oreda och irritation än reda och glädje inom sporten. Fundera på hur många som har "lidit" pga "sköna Kenta's" burdusa framfart?! Helt respektlös dånar han fram och kör sitt eget race. Media uppmärksammar, javisst. Syns man inte så finns man inte. Men det finns en motsats till goodwill, den kallas badwill. Jag vet inte hur du tolkat min och en hel del andras åsikter om Kenta och Bajens framfart hittills men jag och många med mig skulle inte kalla att det skapats "goodwill" kring Bajen denna säsong.

    Vilka har då fått lida pga detta beteende? Jo ta bara de spelare som inte fick spela den första matchen. Ta de spelare som först blev kickade och sedan blev blixtinkallade. Ta publiken som satt och förgäves sökte webb-tv sändningen det ryktades om. Ta alla de föreningar, lag och dess spelare som drabbades av ovisshet vad det gäller "spelar Bajen eller inte i årets serie" (tänker på uteslutningshotet). Ta all negativ kritik som riktats mot Kentas beteende på läktaren under de inledande matcherna. Är Bajens styrelsen med på allt som händer och sker? Är Kenta en fööör stark kraft att ta in i en förening? Vilket ansvar tar Kenta för övriga lag och föreningsutvecklingen? Hur ska Bajen klara sig utan alla flyende pojk och flicklag, har de överhuvudtaget några kvar?

    Att "reservspelarna" spöade Farsta ser jag som en bragd, det var utomordentligt bra gjort. Att Bajen spelat bra inledningsvis, rent innebandymässigt, har jag aldrig sagt ett dugg om. Det är ett riktigt bra lag med den trupp de har, inget snack om saken.

    Om Kenta hade gjort rätt från början så hade han förankrat allt i alla led, sett till att det fanns en fungerande organisation, sett till att det fanns en informationsansvarig (det hade undanröjt 80% av alla spekulationer och negativ kritik), sett till att framstå som mer seriös i sitt föreningstänk.

    Jag hävdar fortfarande att Bajen anno 2009 är en pajasförening. Det är riktigt pinsamt att se och läsa om de olika misstagen hit och dit. Det är beklämmande att höra att man behöver flytta hemmapremiären pga dubbelbokning, vilket är superlätt att kolla, och sedan få veta att övergångspapprena på 15 av de nya spelarna ej är klara. Lögnen rakt upp i ansiktet på innebandysverige avslöjades snabbare än du hinner säga "halv sju". Ska en sån kille, ska ett sånt lag, ska en sån förening - ges respekt?!

    SvaraRadera