fredag 4 september 2009

Nede & Dalbjer frias

Det blev inkonsekvens från SIBF som tidigare misstänkt.

Jag är å ena sidan glad över att gubbarna som deltagit i en turnering i Kanada (utan övergångspapper påskrivna) nu blir friade från bestraffning.

Å andra sidan så lyser det igenom en grym inkonsekvens från SIBF's håll. Denna gång gömmer sig SIBF bakom något lull lull om att "olika länder har olika regler, hade turneringen spelats i Sverige så hade spelarna straffats". Vilket kvalificerat bullshit.

Det är ju som att säga att om Rami Shaaban (Hammarby) spelar en tävlingsturnering med ett lag i Danmark så är det okey (ett spontant exempel tagit ur huvudet).

Det är klart att Innebandyn har ett internationellt regelverk som "ägs" och skrivs av IFF (International Floorball Federation). Visst kan olika länder ha vissa anpassningar av regelverket och tävlingsföreskrifter (då godkända av IFF) men denna typ av ärende känns ju glasklart vilket också SIBF's representant, Anwar Samuelsson redan uttalat sig om. "För SIBF har det ingen betydelse om det är i en svensk eller utländsk klubb man spelat olovligt i" sa han den 17 augusti 2009.

Det luktar "cover-up" lång väg och SIBF vet om all den kritik man fick med Micke Karlsson-caset för något år sedan. Man ville inte hamna i samma soppa och hittade på en skön undanflykt för att slippa bestraffa. När ska dessa herrar visa pondus, utstrålning, karisma, ledaregenskaper, förtroendeingivelse, pampighet - utan att man fnissar bakom ryggen på dem?

Jag tycker att de i SIBF's korridorer ska anställa en mediaansvarig som är den ende som får uttala sig. De övriga ska få mediaträning 1A, mediaträning 1B och mediaträning 1C. Varför? Jo därför att det sägs och tas för mycket ställning av herrarna där uppe. Som i detta fall, Samuelsson har sagt en sak i ett tidigt skede för att sedan vända 180 grader. Suck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar