måndag 28 december 2009

Upphämtningskommentarer angående H2 ÖS

Södertälje – Duvbo, 7-7
Min, inför säsongen, stora favorit Södertälje tappar poäng igen. Laget har förvisso tappat psykbrytet Lydecker tillbaka till Balrog, men raset kan ju inte enbart bero på det? 2+1 till Hajdus. 1+1 till Saju. 1+1 till Sundberg. Bra. Grabbarna i Duvbo kan ju.

Farsta – Hammarby, 6-7
Bra upphämtning av Farsta då man kan tänka sig att de var uträknade. Reser sig från 2-7 och kommer nästan ikapp. Bra Farsta. Imponerande Hammarby. Minns mina tidigare skrivelser om Farstafavoriten Tommy Schibort, att det är dags att få igång honom på allvar. Nu har han börjat leverera. Gör i denna match 4+1, synd att det inte räckte till ett likaresultat och sudden men bra ändå Schibort.

Nynäshamn - Storvreta Ungdom, 5-6
Siffermässigt en jämn förstaperiod, även om Storvreta Ungdom enligt rapport spelade riktigt fin innebandy. Storvreta utvisas för ”för många spelare på plan”?! T. Hellqvist utvisas för protest - igen?! Storvreta rycker i andra perioden, 1-4 nu. Rycker ytterligare i tredje. Vid 09.01 står det hela 2-6. Först där börjar Nynäs jobba ikapp, och de når nästan ända fram. 5-6 kommer till vid 14.08 alternativt 18.47. Det beror på hur man tolkar Nynäs matchprotokoll. Skärpning Nynäs och börja spela tredje perioden i första istället, om ni hajjar?! Storvreta har nu en imponerande svit. Grattis.

Sundbyberg - Huddinge, 10-9 SD
Jämn förstaperiod, fördel Huddinge. Jämn andra period, fördel Huddinge. Jämn tredjeperiod men ett litet Huddingeryck. Huddingeledning med 6-9 och 4.55 kvar av matchen. Detta plockas tillbaka och för tredje gången i denna fight får Sundbyberg till ett likaresultat. Detta vid 19.51 i sista. Sudden väntar och Sundbyberg har ännu ej haft ledningen. Vid 03.56 i sudden punkterar Sundbybergs Sjödin matchen på pass av Landegren-Vesterström. Ridå för Huddinge, jubel i Sundbyberg - som imponerar. 0+4 till Carman. 3+1 till Sjödin. Good job gubbs. Vad är Huddinges problem?

Gottsunda – Bollstanäs, 4-6
Uppsalaiternas fina höst svajar. Denna gång tar man torsk av Bollstanäs som krigar för överlevnad. Mycket välbehövliga poäng för Bollstaiterna. Gottsundas och H2ÖS skyttekung Kim Nyström gör endast 0+1. Är det hans svacka som gör att Gottsunda tappar här?

Täby – Åkersberga, 6-5
Jämn första och jämn andra. Ruggigt jämn tredje. Täbys firma Andersson/Mattsson gör 4 poäng var, i samspel. Oerhört viktigt för Täby som kanske har en minichans i och med denna vinst. Oerhört bistert tappade poäng för Ackers som verkligen inte fick torska just denna match. Spänningen stiger, men min ”crystal ball” säker att båda åker ur.

Hammarby, - Sundbyberg, 8-4
Här trodde jag på Sumpanvinst, men icke. Vem ska rubba Hammarby? Sumpan är bra med i matchen och har en ypperlig chans att dra ifrån då Hammarby får två utvisningar i slutet på andra (detta vid ställningen 4-4). Man misslyckas och tredje startar med resultatet 4-4 och då är det Sumpans tur att dra på sig två utvisningar. Ivarsson, hårt spel, okey, men Carman – vad gör du? Plockar en junisutvisning i form av ”fördröjande av spelet”?! På dessa två utvisningar får Hammarby full pott. Går upp till 6-4 och matchen dör. På avslutande 9.30 minuterna ökar Hammarby på till 8-4. Det är lite Djurgårdssyndrom över Bajen. De är starka i slutet av matcherna och har förmågan att spela hela vägen. Precis som Djurgården med Källström, Elmander, Den Ouden, Sören Larsson med flera gjorde under Djurgårdens senaste stora tid. De avgjorde matcherna de sista femton minuterna. Skam den som ger sig liksom.

Storvreta Ungdom, - Täby, 8-6
Storvreta Ungdom ångar på, vinner inte stort men de vinner. Tio stycken utvisningar i matchen varav två av dem är U5:or. Verkar varit lite småfult här?! Nu har Storvreta Ungdom sju stycken vinster på de senaste åtta matcherna. De är seriens klart lysande tvåa. Täby får försöka ta poäng av den nedre halvan och hoppas på att det räcker för att komma över strecket. Tror dock att de lyckas föga.

Åkersberga - Södertälje, 5-4 SD
Ackers sprattlar till och skräller mot Södertälje. Eller gör de det? Jag tycker som sagt att Södertälje har en vikande kurva och att deras senaste prestationer ej varit på topp. Kanske är det så att Ackers rent av just här och nu har en bättre form än Södertälje. Vilja slår klass brukar man säga och kanske var det det som skedde i denna match?

Huddinge – Gottsunda, 7-6
Första vinsten på de fem senaste matcherna. Grattis Huddinge. Noterbart är att Gottsunda leder matchen med 1-5 men ändå lyckas Huddinge fokusera och med viljekraft göra sex raka mål. Det håller för vinst. Och vilken grymt viktig sådan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar